Welkom bij Burnout Experts
Hulp op maat bij burnout klachten!

Wist je dat...

"Wanneer je tientallen verschillende apps opent op een smartphone gaat de accu snel leeg. Doe je dit dag in, dag uit, maanden achtereen, dan gaat de accu steeds sneller leeg. Tot de accu het begeeft. Bij jou en mij gebeurt precies hetzelfde. Jammer genoeg kunnen wij geen nieuwe accu kopen."

Wat is nou precies een burnout?


Een burn out wordt gezien als een uitputtingsreactie van je lichaam en geest op een lange periode van stress. Het is een vervolgstadium van overspannenheid, waarbij je al meer dan 6 maanden last hebt van allerlei psychische en lichamelijke klachten. Het is een moment om in te grijpen.

Het ontstaan van een burn out

Een burn out komt voort uit langdurige stress. Of het nu gaat om werkstress, stress in relaties of overprikkeling door sociale media, spanning kost het lichaam veel energie. In eerste instantie leidt dit gewoon tot vermoeidheid, maar soms neemt de stress de overhand. Je komt niet meer toe aan ontspanning en zonder dat je het beseft daalt je energieniveau, stijgen je cortisolwaarden en ontstaan psychische en lichamelijke stress symptomen. Dit kan worden opgelost met veel rust. Houden deze symptomen langer aan dan 6 maanden en ontstaan er meer klachten? Dan is er sprake van een burn out.

Het instorten

Een burn out is een proces van maanden. Toch zal het vaak voelen alsof je wordt overvallen door een burn out, soms zelfs met letterlijk instorten als gevolg. Om dit te voorkomen is het belangrijk om al in voorgaande periode alert te zijn als je bij jezelf of bij naasten burn out symptomen signaleert. Over het algemeen geldt: hoe vroeger je erbij bent, hoe makkelijker en sneller het herstel zal zijn.

Gedragsverandering

Wanneer je in een burn out zit is het moeilijk om hier uit jezelf uit te komen. Je voelt je machteloos en uitgeput. Toch is gedragsverandering noodzakelijk om je uit de burn out te halen en te voorkomen dat je er in de toekomst weer mee te maken krijgt.

Nieuwe manier van denken

De burnoutexperts kunnen je ondersteunen in deze gedragsverandering. Onze burn out behandeling helpt je stapsgewijs terug te schakelen, positief te denken, nieuwe doelen te stellen en met lichamelijke en psychologische hulp nieuwe, gezonde patronen te ontwikkelen.

Meer informatie?


Wil je meer weten over de behandeling van de burnoutexperts? Kijk dan bij ons behandelaanbod. Wil je weten of wij iets voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of maak een afspraak in onze online agenda.

//www.burnoutexperts.nl/wp-content/uploads/2018/05/burnout-brand.png