Welkom bij Burnout Experts
Hulp op maat bij burnout klachten!

De behandeling van een burnout is maatwerk. Iedereen heeft eigen klachten, eigen oorzaken en en eigen behoeften om te komen tot herstel. Door uitgebreid onderzoek naar jouw klachten en hulpvraag sluiten wij onze therapie naadloos aan op jouw zorgbehoefte. Zo krijg jij de zorg die je nodig hebt.

Hoe ziet onze behandeling eruit?


Onze burnout behandeling bestaat uit 16 actieve sessies waarin we met een combinatie van coaching, cognitieve gedragstherapie en lichaamsbeweging naar een fysiek en mentaal evenwicht werken. Een evenwicht waarbij gevoel en verstand weer op één lijn zitten en jij straks met een gezonde dosis energie de dag kunt beginnen. Om tot het beste resultaat te komen, doorloop je tijdens de sessies vier belangrijke fases:


Waar zit het probleem?
Met behulp van wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten krijgen wij in korte tijd een helder beeld van jouw hulpvraag en je zorgbehoefte. We signaleren op welk van de vijf levensgebieden bij jou de problemen zijn ontstaan (Bewustzijn en cultuur, familie en sociale contacten, social media en technologie, werk en financiën, fysiek en gezondheid). Hiermee kunnen we gerichte behandelingen vormgeven en heldere doelen stellen.

Terugschakelen
We kijken samen met jou naar de belangrijkste stressoren in je leven. Hoe hebben deze invloed gehad? Wat kun je doen op stressvolle momenten? Welke helpende gedachten kunnen je rustig maken? Welke lichamelijke oefeningen zijn prettig? En hoe leer je positief te denken? Door problemen te herkennen, te erkennen en oplossingen te zien ligt de weg open naar een andere levensinstelling.

Nieuwe doelen stellen
We willen jou mentaal en fysiek in topconditie brengen. Maar daarin speel jij zelf de hoofdrol. Door met onze hulp nieuwe doelen te stellen en te leren om oude (slechte) gewoonten te doorbreken ontstaan er tijdens deze fase handvatten voor de omgang met stress. Je leert grenzen bewaken, doelgericht te zijn en anders om te gaan met emoties en gevoelens. Door veel te oefenen, evalueren en valkuilen te bespreken werken we aan een nieuwe jij. Een jij die talenten benut, klaar is voor een nieuwe start of klaar is voor re-integratie.

De afronding
Na de 16 sessies ben je klaar om de wijde wereld in te gaan. In een eindevaluatie bespreken we wel of je zelf nog behoefte hebt aan verdere behandeling, of waar wij nog mogelijkheden voor je zien. Door de kennis van onze medewerkers, het gebruik van eHealth, lees- en werkboeken en de wetenschappelijke basis van ons herstelprogramma is de kans op recidive echter minimaal.

Vergoeding


Vanwege de succesvolle behandelingen bij burnoutexperts vergoeden steeds meer werkgevers onze burnout behandeling. Ook wordt het door sommige verzekeraars vergoed, via een aanvullende verzekering. Overleg goed met uw verzekeraar of verwijzer of en op welke manier de behandeling voor jou wordt vergoed.

Krijgt vergoeding